این پژوهش جهت بررسی اثر استفاده از ضایعات کارخانجات شیرینیپزی (بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی بر عملکرد، صفات لاشه و پارامترهای خونی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با600 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 15 تا 49 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار انجام گردید. ضایعات بیسکویت در سطوح 0، 10، 15، 20 و 25 درصد جایگزین ذرت در جیرههای غذایی شد. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از ضایعات بیسکویت سبب بروز تفاوتهای معنیدار در بیشتر صفات عملکردی میگردد (01/0>P). بالاترین مقدار مصرف خوراک و افزایش وزن مربوط به جیرههای غذایی حاوی 25% ضایعات بیسکویت میباشد (01/0>P). استفاده از ضایعات بیسکویت در سطوح مختلف بعنوان جایگزین برای ذرت از انتهای هفته چهارم تا پایان دوره پرورش باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید و بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح 25% استفاده از ضایعات بیسکویت حاصل شد (851/1 در مقابل 914/1). جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف ضایعات بیسکویت کمترین مقادیر چربی محوطه بطنی و بالاترین مقدار وزن لخم لاشه و وزن سینه را داشتند (01/0>P). در رابطه با پارامترهای خونی اندازهگیری شده تفاوت معنیداری بین تیمار شاهد با سایر تیمارها مشاهده نشد و همه نمونههای خون از نظر پارامترهای خونی (تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL) اندازهگیری شده در سطح نرمال قرار داشتند.
حسن زاده سیدی, آرش, علیزاده, بهرام, & جانمحمدی, حسین. (1392). ارزش تغذیهای ضایعات کارخانجات شیرینیپزی(بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیره غذایی جوجههای گوشتی. تحقیقات دام و طیور, 1(3), 19-27. doi: 10.22077/jlr.2013.172
MLA
آرش حسن زاده سیدی; بهرام علیزاده; حسین جانمحمدی. "ارزش تغذیهای ضایعات کارخانجات شیرینیپزی(بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیره غذایی جوجههای گوشتی". تحقیقات دام و طیور, 1, 3, 1392, 19-27. doi: 10.22077/jlr.2013.172
HARVARD
حسن زاده سیدی, آرش, علیزاده, بهرام, جانمحمدی, حسین. (1392). 'ارزش تغذیهای ضایعات کارخانجات شیرینیپزی(بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیره غذایی جوجههای گوشتی', تحقیقات دام و طیور, 1(3), pp. 19-27. doi: 10.22077/jlr.2013.172
VANCOUVER
حسن زاده سیدی, آرش, علیزاده, بهرام, جانمحمدی, حسین. ارزش تغذیهای ضایعات کارخانجات شیرینیپزی(بیسکویت) استان آذربایجان شرقی در جیره غذایی جوجههای گوشتی. تحقیقات دام و طیور, 1392; 1(3): 19-27. doi: 10.22077/jlr.2013.172