وجود بقایای آنتی بیوتیکی در مواد پروتئینی از مهمترین مشکلات صنعت طیور می باشد. لذا تلاش برای جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی و غیر مضر به جای انواع آنتی بیوتیکها و افزودنیهای شیمیایی در جیره انواع پرندگانی که مورد تغذیه انسان قرار میگیرند، وجود دارد. به همین منظور در آزمایش حاضر به بررسی اثرات سه گیاهان دارویی بر عملکرد، خصوصیات بیوشیمیایی، عوامل کمی و کیفی تخم بلدرچین ژاپنی پرداخته شد. در مجموع 525 جوجه یک روزه بلدرچین ژاپنی به طور تصادفی در 7 گروه با سه تکرار تقسیم بندی شدند. تیمارها شامل دو سطح (0.5 و 2 درصد) از پودر خشک شده هر گیاه (ناخنک، موشکورک و آلوئهورا) و یک گروه کنترل منفی تشکیل گردید. نتایج بدست آمده نشان داد استفاده از گیاه دارویی آلوئهورا باعث ایجاد تفاوت معنیداری(05/0p≤) در افزایش تولید تخم نسبت به سایر تیمارها می شود. میزان کلسترول زرده و تیوباربیتوریک اسید به میزان قابل توجهی در گروههای تغذیه شده با گیاهان دارویی کاهش یافت، در حالی که میزان پروتئین سفیده در گروههای تغذیه شده با پودر گیاهان دارویی ( بخصوص گیاه دارویی آلوئهورا) نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری(05/0p ≤) را نشان داد. دادهها نشان داد که آلوئهورا نسبت به سایر تیمارها واحد هاو را کاهش میدهد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که اضافه کردن این سه گیاه به جیره غذایی بلدرچین میتوان باعث بهبود خصوصیات کمی، کیفی و ویژگی های بیوشیمیایی در تخم بلدرچین ژاپنی گردد.
حبیبی, حسن, قحطان, نجمه, & کهن مو, محمد امین. (1396). بررسی استفاده از سطوح مختلف ناخنک، موشکورک و آلوئهورا در جیره و اثر آن بر روی ویژگی های کمی و کیفی و بیوشیمیایی تخم بلدرچین ژاپنی. تحقیقات دام و طیور, 6(شماره 1 و 2), 27-36. doi: 10.22077/jlr.2018.1029.1016
MLA
حسن حبیبی; نجمه قحطان; محمد امین کهن مو. "بررسی استفاده از سطوح مختلف ناخنک، موشکورک و آلوئهورا در جیره و اثر آن بر روی ویژگی های کمی و کیفی و بیوشیمیایی تخم بلدرچین ژاپنی". تحقیقات دام و طیور, 6, شماره 1 و 2, 1396, 27-36. doi: 10.22077/jlr.2018.1029.1016
HARVARD
حبیبی, حسن, قحطان, نجمه, کهن مو, محمد امین. (1396). 'بررسی استفاده از سطوح مختلف ناخنک، موشکورک و آلوئهورا در جیره و اثر آن بر روی ویژگی های کمی و کیفی و بیوشیمیایی تخم بلدرچین ژاپنی', تحقیقات دام و طیور, 6(شماره 1 و 2), pp. 27-36. doi: 10.22077/jlr.2018.1029.1016
VANCOUVER
حبیبی, حسن, قحطان, نجمه, کهن مو, محمد امین. بررسی استفاده از سطوح مختلف ناخنک، موشکورک و آلوئهورا در جیره و اثر آن بر روی ویژگی های کمی و کیفی و بیوشیمیایی تخم بلدرچین ژاپنی. تحقیقات دام و طیور, 1396; 6(شماره 1 و 2): 27-36. doi: 10.22077/jlr.2018.1029.1016