اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده به جای ذرت بر عملکرد، صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خونی در مرغهای تخمگذار سویههای لاین W-36
به منظور بررسی اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده با هیدروکسید سدیم بر عملکرد و صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خون در مرغهای تخمگذار، تعداد 336 قطعه مرغ بالغ سویههای-لاین W36 با سن 34 هفته تولید انتخاب و در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، و تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 8 هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها به ترتیب شامل تیمار شاهد (بدون استفاده از میوه بلوط)، 10،5 و 15 درصد میوه بلوط خام و 10،5 و 15 درصد میوه بلوط عمل- آوری شده به مدت 24 ساعت با هیدروکسید سدیم پنج درصد بودند. نتایج نشان داد که با انجام عملآوری با هیدروکسید سدیم، میزان پروتئین خام میوه بلوط از 19/4 به 15/7 درصد افزایش و تانن آن نیز از 87/8 به 87/0 درصد کاهش یافت. اسیدهای آمینه متیونین، سیستین و لیزین نیز بعد از فرآوری به ترتیب از 063/0، 025/0 و 122/0 به 076/0، 067/0 و 285/0 افزایش یافت. تفاوت معنیداری در سفیده تخممرغ بین تیمارها مشاهده شده به طوریکه تیمار شاهد بیشترین و تیمار 15 درصد بلوط خام کمترین میزان را داشت. درصد زرده تخم مرغهای تغذیه شده با بلوط خام و عملآوری شده به طور معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0≥P). اختلاف معنیداری در صفات عملکردی بین تیمارها مشاهده نشد. ضخامت پوسته دارای اختلاف معنیداری بین تیمارها بود. به طوریکه در تیمار شاهد بیشترین مقدار (08/394 میکرومتر) و تیمار حاوی 15 درصد میوه بلوط خام کمترین (16/386 میکرومتر) مقدار بود. استفاده از 10 درصد میوه بلوط عملآوری شده با توجه به زیاد بودن بلوط و همچنین ارزان بودن آن و بالا بودن قیمت ذرت میتواند جایگزین مناسبی برای ذرت باشد.
کارگر, فاروق, کرمانشاهی, حسن, & جوادمنش, علی. (1401). اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده به جای ذرت بر عملکرد، صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خونی در مرغهای تخمگذار سویههای لاین W-36. تحقیقات دام و طیور, 5(2), 37-52. doi: 10.22077/jlr.2016.558
MLA
فاروق کارگر; حسن کرمانشاهی; علی جوادمنش. "اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده به جای ذرت بر عملکرد، صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خونی در مرغهای تخمگذار سویههای لاین W-36". تحقیقات دام و طیور, 5, 2, 1401, 37-52. doi: 10.22077/jlr.2016.558
HARVARD
کارگر, فاروق, کرمانشاهی, حسن, جوادمنش, علی. (1401). 'اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده به جای ذرت بر عملکرد، صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خونی در مرغهای تخمگذار سویههای لاین W-36', تحقیقات دام و طیور, 5(2), pp. 37-52. doi: 10.22077/jlr.2016.558
VANCOUVER
کارگر, فاروق, کرمانشاهی, حسن, جوادمنش, علی. اثرات استفاده از میوه بلوط خام و عملآوری شده به جای ذرت بر عملکرد، صفات کمی و کیفی تخممرغ و متابولیتهای خونی در مرغهای تخمگذار سویههای لاین W-36. تحقیقات دام و طیور, 1401; 5(2): 37-52. doi: 10.22077/jlr.2016.558