این آزمایش به منظور مقایسه دادههای روش آنزیمی- آزمایشگاهی و دادههای زیر بخشهای نیتروژندار در تخمین پروتئین قابل تجزیه در شکمبه و قابل هضم در روده، در دانه سویا خام، برشته و اکسترود شده انجام شد. برشته کردن و اکسترود کردن نسبت به دانه خام مقدار بخش A، B1 و نیتروژن قابل حل دانه سویا را کاهش و بخشهای B2، B3 و C (به جز در دانه سویا اکسترود شده) را افزایش داد. کمترین مقدار ناپدید شدن شکمبهای و پس از شکمبهای پروتئین در دانه سویای برشته شده مشاهده شد. نتایج این آزمایش نشان داد که فرآوری حرارتی به طور مؤثری باعث تغییر در بخشهای نیتروژندار و کاهش تجزیهپذیری شکمبهای پروتئین دانه سویا شد. همچنین مشاهدات ما نشان داد که همبستگی بسیار بالایی بین دادههای حاصل از روش آنزیمی- آزمایشگاهی و روش پیشنهادی سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل در برآورد میزان پروتئین قابل تجزیه در شکمبه (93/0r2=) و قابلیت هضم پس از شکمبهای (96/0r2=) وجود دارد. به نظر میرسد اکسترود کردن با کاهش بخش C نیتروژن و افزایش قابلیت هضم رودهای پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه روش بهتری برای فرآوری دانه سویا به منظور افزایش میزان پروتئین عبوری آن باشد و استفاده از زیربخشهای نیتروژندار در تخمین میزان پروتئین قابل تجزیه در شکمبه میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای آنزیمی معتبر باشد.
رحمتی, مرضیه, فتاح نیا, فرشید, & جهانی عزیزآبادی, حسین. (1401). مقایسه روش آنزیمی و روش پیشنهادی سیستم CNCPS در برآورد تجزیه پذیری شکمبه و قابلیت هضم رودهای دانه سویا فرآوری شده با دو روش مختلف. تحقیقات دام و طیور, 5(2), 25-35. doi: 10.22077/jlr.2016.557
MLA
مرضیه رحمتی; فرشید فتاح نیا; حسین جهانی عزیزآبادی. "مقایسه روش آنزیمی و روش پیشنهادی سیستم CNCPS در برآورد تجزیه پذیری شکمبه و قابلیت هضم رودهای دانه سویا فرآوری شده با دو روش مختلف". تحقیقات دام و طیور, 5, 2, 1401, 25-35. doi: 10.22077/jlr.2016.557
HARVARD
رحمتی, مرضیه, فتاح نیا, فرشید, جهانی عزیزآبادی, حسین. (1401). 'مقایسه روش آنزیمی و روش پیشنهادی سیستم CNCPS در برآورد تجزیه پذیری شکمبه و قابلیت هضم رودهای دانه سویا فرآوری شده با دو روش مختلف', تحقیقات دام و طیور, 5(2), pp. 25-35. doi: 10.22077/jlr.2016.557
VANCOUVER
رحمتی, مرضیه, فتاح نیا, فرشید, جهانی عزیزآبادی, حسین. مقایسه روش آنزیمی و روش پیشنهادی سیستم CNCPS در برآورد تجزیه پذیری شکمبه و قابلیت هضم رودهای دانه سویا فرآوری شده با دو روش مختلف. تحقیقات دام و طیور, 1401; 5(2): 25-35. doi: 10.22077/jlr.2016.557