این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه اثر استفاده از آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک بر اسیدیته قسمتهای مختلف دستگاه گوارش و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 160 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس- 308 با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- تیمار شاهد (بدون افزودنی)، 2- جیره پایه + 150 گرم در تن آنتیبیوتیک )اکسی تتراسایکلین(، 3- جیره پایه + 3 کیلوگرم در تن مکمل اسید آلی )اُرگاسید(، 4- جیره پایه + 150 گرم در تن پروبیوتیک )پروتکسین( و 5- جیره پایه + 2 کیلوگرم در تن پریبیوتیک )مانان الیگوساکارید(. نتایج نشان داد pH دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم در اثر استفاده از مکمل اسید آلی به طور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). همچنین مکمل پروبیوتیکی باعث کاهش معنیدار pH دئودنوم و ژژنوم شد (05/0P<). درصد کلسیم استخوان درشتنی در اثر استفاده از مکمل اسید آلی و پریبیوتیک افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0P<). درصد منیزیم استخوان درشتنی نیز با استفاده از مکمل اسید آلی افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0P<). استفاده از مکمل اسید آلی باعث افزایش معنیدار ضخامت استخوان درشتنی شد (05/0P<). استحکام و مقاومت استخوان درشتنی در برابر ضربه، اگرچه تحت تأثیر مکملهای اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک بهبود پیدا کرد ولی معنیدار نبود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد استفاده از مکمل اسید آلی سبب افزایش سطح عناصر استخوان درشتنی جوجههای گوشتی گردید.
شلایی, مصیب و حسینی, سیدمحمد . (1393). بررسی خصوصیات استخوان درشتنی و pH دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک. تحقیقات دام و طیور, 3(3), 23-34. doi: 10.22077/jlr.2014.277
MLA
شلایی, مصیب , و حسینی, سیدمحمد . "بررسی خصوصیات استخوان درشتنی و pH دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک", تحقیقات دام و طیور, 3, 3, 1393, 23-34. doi: 10.22077/jlr.2014.277
HARVARD
شلایی, مصیب, حسینی, سیدمحمد. (1393). 'بررسی خصوصیات استخوان درشتنی و pH دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک', تحقیقات دام و طیور, 3(3), pp. 23-34. doi: 10.22077/jlr.2014.277
CHICAGO
مصیب شلایی و سیدمحمد حسینی, "بررسی خصوصیات استخوان درشتنی و pH دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک," تحقیقات دام و طیور, 3 3 (1393): 23-34, doi: 10.22077/jlr.2014.277
VANCOUVER
شلایی, مصیب, حسینی, سیدمحمد. بررسی خصوصیات استخوان درشتنی و pH دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک. تحقیقات دام و طیور, 1393; 3(3): 23-34. doi: 10.22077/jlr.2014.277