این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با تعداد 288 قطعه بلدرچین ژاپنی تخمگذار نژاد سفید انگلیسی در 6 تیمار شامل جیرههای حاوی سطح، صفر (بدون زیره سبز)، 5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 درصد پودر زیرهسبز با 4 تکرار و 12 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 8 هفته از سن 7 تا 15 هفتگی بلدرچین انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح مختلف دانه زیره سبز بر استحکام پوسته، رنگ زرده، وزن پوسته و ضخامت پوسته از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشت. ولی تفاوت آماری معنیداری بر واحد هاو مشاهده شد (05/0> P). بالاترین واحد هاو تخم بلدرچینها در گروه تغذیه شده با جیره شاهد مشاهده شد و سطح 5/1 درصد دانه زیره سبز باعث کاهش معنیدار واحد هاو تخم بلدرچینها شد (05/0> P ). سطوح مختلف دانه زیره سبز بر میانگین غلظت کلسترول، تریگلیسرید،HDL ، گلوگز سرم خون از لحاظ آماری معنیدار نشد. براساس نتایج این تحقیق زیره سبز در سطح 5/1 درصد اثر مثبتی در مقایسه با سایر تیمارها بر واحد هاو در تخم بلدرچینهای تخمگذار داشت ولی در مورد سایر صفات چندان موثر نبود.
کریمیراد, معصومه, افضلی, نظر, قزاقی, محمود, & نعیمیپور یونسی, حسین. (1392). بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی. تحقیقات دام و طیور, 2(1), 57-64. doi: 10.22077/jlr.2013.224
MLA
معصومه کریمیراد; نظر افضلی; محمود قزاقی; حسین نعیمیپور یونسی. "بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی". تحقیقات دام و طیور, 2, 1, 1392, 57-64. doi: 10.22077/jlr.2013.224
HARVARD
کریمیراد, معصومه, افضلی, نظر, قزاقی, محمود, نعیمیپور یونسی, حسین. (1392). 'بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی', تحقیقات دام و طیور, 2(1), pp. 57-64. doi: 10.22077/jlr.2013.224
VANCOUVER
کریمیراد, معصومه, افضلی, نظر, قزاقی, محمود, نعیمیپور یونسی, حسین. بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی. تحقیقات دام و طیور, 1392; 2(1): 57-64. doi: 10.22077/jlr.2013.224