بررسی عملکرد بره‌های حاصل از آمیخته پایه مادری قره‌گل با قوچ های کردی و بلوچی در دوره پروار

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

10.22077/jlr.2020.3520.1043

چکیده

با هدف مطالعه اثر آمیخته‌گری بر صفات رشد دوره پروار در بره‌های آمیخته، از سه گروه ژنتیکی بره‌های خالص قره‌گل (KAKA)، آمیخته کردی- قره‌گل (KOKA) و آمیخته بلوچی- قره‌گل (BAKA) استفاده‌شد. دوره پروار به مدت 90 روز بعد ازشیرگیری در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار (گروه ژنتیکی) و 15 تکرار (بره نر) انجام شد. جیره‌های غذایی یکسان از نظر انرژی و پروتئین روزانه در دو نوبت به صورت آزاد در اختیار بره‌ها قرار می‌گرفت. به منظور بررسی خصوصیات لاشه، در پایان دوره پروار از هر تیمار 3 رأس بره کشتار شد. نژاد قوچ اثر معنی‌داری بر صفات رشد اولیه بره‌ها داشت (05/0P

کلیدواژه‌ها

موضوعات